Certificering

 

FSC® gecertificeerd

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. En daarin is FSC uniek! Hoe meer vraag er is naar FSC-producten, hoe meer hectaren bos volgens de richtlijnen van FSC beheerd zullen worden. En hoe meer de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn hiervan zullen profiteren!

   

Composteerbaar gecertificeerd volgens EN13432

In feite is alles biologisch afbreekbaar, als je maar miljoenen jaren wacht. Daarom wordt de term composteerbaar gebruikt om aan te geven dat een product op industriële wijze tot compost gemaakt kan worden. Dit geldt voor alle componenten, inkten en eventuele additieven. De aanduiding EN13432 verwijst naar de Europese norm voor industriële composteerbaarheid, te herkennen aan het Kiemplantlogo of het OK Compost keurmerk. Vraag gerust naar onze certificaten. Bio-based betekent dat een product gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen, maar niet automatisch dat het biologisch afbreekbaar is.

   

Gecertificeerd voor voedselcontact

In samenwerking met diverse onafhankelijke onderzoeken- en certificatie instituten waaronder SGS worden onze producten getest en zijn aantoonbaar veilig om in contact te komen met voedsel. Onze producten voldoen aan de eisen van de huidige Europese regelgeving Comission Regulation (EU) No 10/2011 van 14-01-2011 en Regulation (EC) No 1935/2004 van 27-10-2004. Vraag gerust naar onze voedselveiligheidsverklaringen